Domov » Zapisniki » 2010/11 » Zapisnik 18. seje

Zapisnik 18. seje

ZAPISNIK

Drugi aktivi čakajo na naša končna stališča glede ustanavljanja zveze. Rok je bil 13.5. 2011.  Do takrat sem lahko posredovala samo že prejeta stališča in predloge ter moja osebna stališča. Vsi ostali aktivi so se izrekli za sestavo skupščine po formuli A glede na število članov v aktivu.

Stanje, ki sem ga posredovala ta teden je:

  1. Glede imena je meni osebno všeč Zveza aktivov svetov staršev Slovenije. Stališče aktiva je z dodatnim nazivom Nacionalna.
  2. Glede sestave skupščine smo enotni glede variante C.

Naše stališče je, da sestava po številu svetov staršev šol ni primerna niti ustrezna. Aktivi imamo neenotna merila in pravila glede evidentitanja članstva. Taka sestava skupščine tudi ne zagotavlja enakomerne regijske zastopanosti.

Sklicevanje na usklajena pravila, ki so bila sprejeta pred ustanovitvijo novih aktivov je neprimerno, saj smo še na sestanku v Ljubljani slišali, da čakamo na nove aktive, da skupaj določimo pravila.

  1. Glede števila podpredsednikov nimam še mnenja.
  2. Glede udeležbe je moje mnenje, da glede na velikost dvorane lahko povabimo vse svete staršev v aktivih in bomo lahko veseli, če se jih udeleži vsaj tretjina. Strinjam se tudi, da povabimo ministra in tudi druge pomembne osebnosti s področja šolstva.
  3. Uvajanje v pravilnik naziv »regionalni aktivi« se mi zdi sporno. Ali je aktiv, ki ima nekaj članov  regionalni ali lokalni? Ker to ni definirano se je temu boljše izogniti.
  4. Mislim, da je Akt o ustanovitvi potreben. Ali bomo na prvi skupščini samo razpisali volitve in postopek kandidiranja ter še volitve? Verjetno je vse skupaj preveč za slavnostno skupščino.
  5. Strinjam se z predlogi Borisa glede zaporedja vsebinskih točk v preambuli.
  6. Glede naših članov v skupščini, lahko volitve izvedemo šele po sprejetju pravil.
  7. Meni so vsi predlogi glede logotipa všeč, edino bi se izognila različnim barvam pikic, ker ti označujejo neenakovreden položaj posameznih subjektov.

 

Bončina Tonica

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

ASSMOŠ

Naše poslanstvo je aktivno medsebojno povezovanje, organiziranje in informiranja udeležencev mariborskih osnovnih šol (otrok, učiteljev in staršev). Opozoriti in predlagati želimo spremembe za dvig kvalitete izvedbe vzgoje in izobraževanja v mariborskih osnovnih šolah.

Kontakt

e-naslov: info.assmos@gmail.com
%d bloggers like this: